Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, referindu-se la adoptarea de către Camera Deputaţilor a moţiunii simple depuse de PSD împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, că, potrivit legislaţiei, acest lucru nu atrage automat eliminarea ministrului respectiv, dar că este un vot care trebuie analizat în Guvern, cu premierul şi ministrul vizat, pentru luarea unei decizii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După legislaţia în vigoare, o moţiune simplă nu atrage automat eliminarea ministrului respectiv, dar sigur este un vot care va trebui analizat în Guvern, cu premierul şi, împreună cu ministrul vizat, cu siguranţă vor lua o decizie", a declarat şeful statului răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor..

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, cu 155 de voturi ”pentru”. În sală se aflau peste 200 de deputaţi, însă 60 dintre aceştia nu au votat, printre care membrii PNL şi cei din grupul minorităţilor. Moţiunea a strâns astfel doar 155 de voturi "pentru".

Prin moţiunea simplă depusă la Camera Deputaţilor, PSD a cerut demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, pe motiv că aceasta ar fi minţit în faţa CEDO, aceştia susţinând că declaraţia lui Prună este ”mincinoasă sub două aspecte”, adică unul care priveşte ”minciuna cu hârtia sub semnătura cuiva” şi cel de-al doilea ”că un înalt demnitar al statului român a minţit în faţa unui organism internaţional".

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, după aprobarea moţiunii simple împotriva sa, că nu există repercusiuni directe ale deciziei Camerei Deputaţilor, însă dacă premierul Dacian Cioloş va decide că trebuie să părăsească Executivul îşi va da demisia.

”Repercusiuni în sensul de a fi automat demisă în urma acestei moţiuni nu există. Sigur că acum eu fac parte dintr-o echipă guvernamentală, rămâne de văzut ceea ce va decide premierul. Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca. Dacă premierul va decide că trebuie să rămân până la sfârşitul mandatului, voi rămâne până la sfârşitul mandatului”, a declarat Raluca Prună.

Ea a repetat că declaraţiile ei criticate în moţiunea simplă au fost doar "o metaforă". ”Da, vorbesc în metafore şi îmi permit să vorbesc aşa cum pot, folosind toată bogăţia de cuvinte a limbii române. Îmi asum asta”, a spus ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.