Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă profundul regret pentru uciderea unui poliţist aflat în misiune în Timiş, transmite condoleanţe familiei îndurerate şi are deplină încredere că organele abilitate vor depune toate eforturile astfel încât făptaşul să fie urgent prins şi deferit justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, îşi exprimă profundul regret pentru tragicul incident petrecut duminică, 2 iunie a.c., în judeţul Timiş, în urma căruia un poliţist român, aflat la datorie, şi-a pierdut viaţa din cauza unor răni prin împuşcare. Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei îndurerate şi are deplină încredere că organele abilitate vor depune toate eforturile astfel încât făptuitorul să fie urgent prins şi deferit justiţiei", transmite Administraţia Przidenţială.

Preşedintele României este cu gândul alături de toţi cei care îşi pun viaţa în pericol, în timpul misiunilor pe care le au de îndeplinit, pentru a fi în slujba cetăţenilor României.

Un poliţist al Postului de Poliţie Recaş, din judeţul Timiş, a fost împuşcat mortal în misiune, în timp ce încerca să oprească maşina în care se afla un bărbat dat în urmărire internaţională. Colegii poliţişstului îl caută acum pe făptaş. Bărbatul care a împuşcat mortal poliţistul a fost şi el rănit în zona umărului de un alt poliţist. Agresorul de numeşte Ionel Marcel Lepa şi este căutat pentru tâlhărie. Sute de luptători de la Trupele Speciale de Intervenţie, jandarmi, poliţişti şi alte forţe sunt în alertă de grad zero, un elicopter survolează zona localităţii Izvin din Timiş, iar pe şosele au fost instituite filtre.

Ministrul de Interne, Carmen Dan a transmis condoleanţe familiei poliţistului decedat în misiune, în Timiş şi a subliniat că ”toţi colegii” sunt mobilizaţi pentru a-l prinde pe criminal. Dan a spus că a existat o lege care a fost aprobată în Parlament, dar care nu a intrat în vigoare deoarece a fost atacată la Curtea Constituţională. Legea prevedea întărirea autorităţii poliţistului. Ea a afirmat că în ţara noastră criminalitatea nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă şi astfel de tragedii.

Inspectorul general adjunct al Poliţiei Române, comisar şef de poliţie Florian Dragnea, a declarat, duminică seara, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul instituţiei, după decesul poliţistului din Timiş aflat în misiune, că dacă se va constata că au existat sincope în organizarea intervenţiei, cei vinovaţi vor plăti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.