Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat joi despre posibilitatea declanşării alegerilor anticipate, că acesta e un subiect care este discutat în teorie demult în România, însă Constituţia este construită pentru a garanta stabilitatea parlamentară. Şeful statului a mai spus că, în realitate, e aproape imposibil să fie declanşate alegeri anticipate şi „faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă decât altceva”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Declanşarea alegerilor anticipate e o chestiune care se discută teoretic demult în România, însă Constituţia noastră e construită pentru a garanta stabilitatea parlamentară. E în realitate aproape imposibil de a declanşa alegeri anticipate. Ce ar aduce? Aceleaşi partide probabil cu aceleaşi procente poate puţin modificate. Deci în teorie, în Constituţie sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele constituţional nu sunt bine definite şi nu au avut loc niciodată până acum, din aceste considerente, aceste alegeri anticipate. Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă decât altceva”, a afirmat Klaus Iohannis la vizita de joi la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă (CNE) cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1.

Chestionat dacă îl va desemna din nou premier pe Florin Cîţu, şeful statului a răspuns: „Deocamdată facem consultări cu partidele, după care vom face o analiză şi voi anunţa public pe cine voi desemna premier”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.