Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Roma, că se apropie perioada când se va negocia la nivelul UE următorul buget, iar România, cu absorbţia fondurilor europene pe care o are în prezent, nu va fi „în pole position”, ci va avea „cărţi proaste în mână”. Şeful statului a spus că intenţionează să discute aceste chestiuni cu Guvernul Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Se apropie cu paşi repezi perioada când se negociază următorul buget şi, cu absorbţia pe care o avem acum, tare mă tem că nu vom fi în pole position, cum se spune, adică vom fi cu cărţi proaste în mână. Am de gând să discut aceste chestiuni cu Guvernul în săptămânile următoare. Nu am vrut să mă grăbesc foarte, foarte tare, fiindcă la început Guvernul s-a ocupat de cu totul alte lucruri, vă amintiţi, Ordonanţa 13, 14 şi aşa mai departe. Pe urmă, au început uşor, uşor să lucreze ceva şi da, am de gând să invit pe prim-ministrul, cu cine doreşte domnia sa, la o discuţie pe absorbţia fondurilor europene”, a afirmat preşedintele.

El a subliniat că, dacă vrem să contăm în 2019, când avem Preşedinţia Consiliului Uniunii, ”trebuie să ne facem temele mult mai bine” în acest domeniu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.