Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la vizita pe care a făcut-o la fabrica Ford din Craiova, că oraşul este o locaţie economică de primă mână în Europa. Şeful statului a precizat că a făcut un test drive cu noul model Ford şi i-a plăcut maşina. Acesta a precizat că a discutat cu reprezentanţii autorităţilor locale şi le-a transmis să pregătească din timp proiecte pentru dezvoltarea Craiovei şi a judeţului pentru a accesa cât mai mulţi banii europeni, din suma de 80 de miliarde euro pe care a obţinut-o pentru România la negocierile de la summitul UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Daţi-mi voie, dragi craioveni, în primul rând să vă spun că sunt foarte bucuros că am revenit astăzi aici, în Craiova. Am primit invitaţia de la domnul Pearson să facem o vizită în fabrica Ford şi, cu această ocazie, am văzut ce noutăţi avem aici. Am văzut o echipă foarte dedicată, am văzut oameni harnici şi cred că este un semn foarte bun pentru locaţia economică Craiova. Despre echipa Ford cred că pot să spun, fără nicio reţinere, că este una foarte performantă şi întreaga echipă Ford, începând de la conducere până la angajaţii care lucrează în diferitele secţii, sunt exemple foarte bune pentru întreaga ţară cum trebuie să funcţioneze o uzină modernă. Am auzit că există intenţia de a extinde fabrica, ceea ce este lăudabil şi sper să fie un mare succes”, a afirmat Klaus Iohannis miercuri la Craiova.

Şeful statului a oferit câteva detalii din discuţiile care le-a avut cu reprezentanţii autorităţilor locale din Craiova.

„La sosire, în aeroport, am avut şi o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale şi le-am spus câteva lucruri. În primul rând, locaţia economică Craiova este extrem de importantă pentru mine, dar asta este evaluarea mea. Este însă extrem de importantă pentru România. Craiova este o locaţie economică de primă mână în Europa şi pentru asta e nevoie de investiţii şi de extindere. Pentru autorităţile locale am avut un mesaj clar: construiţi proiecte pentru bani europeni! Ştiţi că am negociat 80 de miliarde de euro bani europeni pentru România, bani care vor putea fi folosiţi în următorii ani cu mare succes. I-am invitat să pregătească din timp proiecte pentru Craiova, proiecte pentru întregul judeţ, pentru întreaga regiune. Infrastructură, dezvoltare economică, dezvoltarea sistemului educaţional, fiindcă aceşti investitori au nevoie de mână de lucru calificată, şi toate acestea pot fi făcute şi vor fi făcute folosind prioritar bani europeni. De asta m-am bătut acolo pentru bani europeni. Nu pentru mine, pentru România şi pentru dezvoltarea României, pentru restartarea României”, a completat Iohannis.

Preşedintele României a adăugat că a făcut un test drive cu noul model Ford şi a subliniat importanţa industrie automotive în România. 

„Am avut ocazia astăzi, sigur, să văd şi noul model. Am făcut un test drive, mi-a plăcut maşina, şi cred că este important ca România să fie cunoscută pentru astfel de unităţi, astfel de uzine de mare succes. Şi nu este un secret pentru nimeni – industria automotive, deci producţia de maşini – această industrie este vitală pentru România, dar nu numai că este vitală. Aici, în România, industria automotive se poate dezvolta încă foarte, foarte mult. Avem potenţial. Acum vom avea şi banii pentru a face investiţiile care transformă România în aşa fel încât să fie mult mai atractivă pentru investitorii şi din domeniul automotive, sigur, şi din toate celelalte domenii. Eu ţin să felicit pe domnul Pearson şi echipa Ford Craiova. Le doresc mult succes. Le doresc mult succes craiovenilor şi abia aştept să mă întorc să văd cum se dezvoltă lucrurile aici, în capitala Băniei”, a conchis şeful statului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.