Preşedintele Klaus Iohannis îşi doreşte ca primarii să fie aleşi în două tururi, iar preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi din rândul consilierilor judeţeni. Şeful statului a precizat că nu a fost definitivat încă modul cum se va ajunge la această situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu personal consider că primarii în România trebuie să fie aleşi în două tururi, iar preşedinţii consiliilor judeţene să nu fie aleşi direct, ci din rândul consilierilor judeţeni”, a declarat Iohannis, miercuri seară, într-o conferinţă de presă. 
 
El a precizat că există mai multe iniţiative în Parlament despre alegerea primarilor în două tururi şi formaţiuni politice care doresc acest lucru, dar cum se va ajunge la această situaţie nu a fost încă definitivat. 
 
"Există mai multe iniţiative în Parlament care sunt discutate şi ştiu foarte bine că există formaţiuni care îşi doresc acest lucru, de exemplu, Partidul Naţional Liberal doreşte alegerea primarilor în două tururi, dar ştiu la fel de bine că există formaţiuni refractare la această propunere, de exemplu, PSD nu doreşte acest lucru. Este evident că în continuare Guvernul şi PNL care dă guvernul vor căuta cele mai bune soluţii pentru a promova o legislaţie sau pentru a accepta o legislaţie de acest tip de modificare. Am discutat aceste lucruri doar de principiu, de asta vă spun că PNL doreşte alegerea primarilor în două tururi, însă cum se va ajunge practic acolo încă nu a fost definitivat”, a mai declarat Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.