Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus, miercuri, diplomaţilor români, că unul dintre atuurile României trebuie să îl constituie perseverenţa în promovarea statului de drept, nu doar în interiorul ţării, ci şi la nivel internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unul dintre atuurile României trebuie să îl constituie perseverenţa cu care promovăm statul de drept, nu doar în interiorul ţării, ci şi la nivel internaţional. Este şi motivul pentru care m-am implicat personal în susţinerea proiectului Consiliului Europei privind stabilirea principiilor care să reglementeze relaţia dintre majoritatea politică şi opoziţie într-o societate democratică. Am susţinut acest proiect atât la vizita mea de la Strasbourg din ianuarie, dar şi prin conferinţa cu participare internaţională prestigioasă, pe care am găzduit-o aici, la Palatul Cotroceni, în aprilie”, le-a spus preşedintele ambasadorilor şi consulilor generali ai României, pe care i-a primit miercuri.

El i-a îndemnat pe aceştia să promoveze continuu şi ferm valorile statului de drept.

”Vă îndemn aşadar ca în toată activitatea diplomatică pe care o desfăşuraţi să promovaţi continuu şi ferm valorile democratice ale statului de drept. De asemenea, vă reamintesc importanţa susţinerii multilateralismului bazat pe respectul Dreptului Internaţional, respectiv a candidaturilor la Consiliul de Securitate al ONU şi la OCDE, două obiective importante pentru România”, a afirmat şeful statului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.