Pşreşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că avem un Parlament dominat de un PSD care şi-a pierdut orice legitimitate, iar alegerile parlamentare la termen sunt singura modalitate prin care românii pot alege un nou Parlament, care să permită construirea unui Guvern puternic în jurul PNL împreună cu alte partide democratice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vedeţi că din nefericire acum în România avem două probleme grave – una de sănătate publică care este pandemia şi cu ea ne confruntăm de aproape un an de zile, însă între timp am învăţat multe despre acest virus şi ştim ce măsuri se pot lua. Însă în continuare pandemia rămâne o mare problemă şi ea va fi rezolvată doar când vom avea un vaccin, însă nu ştim când va fi momentul acesta. O dată certă în acest moment nu poate nimeni să spună. În acelaşi timp avem şi o problemă politică. Avem un parlament dominat de un PSD care şi-a pierdut orice legitimitate şi Guvernul se luptă pentru a ţine lucrurile sub control, pe cealaltă parte PSD se luptă permanent şi trage frâna de mână”, a afirmat Iohannis, întrebat despre oportunitatea organizării alegerilor în condiţiile în care numărul cazurilor de COVID-19 creşte de la o zi la alta.

Preşedintele a subliniat că românii îşi doresc să avem un parlament legitim, ”ori cu PSD în parlament aceste lucruri funcţionează cu frâna de mână trasă, iar democraţia nu poate fi pusă în paranteză” şi nu putem să ne imaginăm să stăm în acest blocaj politic provocat de PSD fără să facem alegeri.

”Şi din toate aceste motive noi suntem în situaţia să organizăm alegeri la termen, fiindcă e singura soluţie prin care românilor li se poate permite o continuare a demersurilor democratice, o modalitate prin care românii îşi pot alege acum un Parlament care să ducă lucrurile mai departe, care să permită construirea unui Guvern puternic în jurul PNL împreună cu alte partide democratice”, a conchis Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.