Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, solicitat să comenteze apelul premierului Dăncilă la decenţă în contextul preluării preşedinţiei Consiliului UE, că discursul de consens şi pace mondială devine o constantă a şefei executivului, spunând că a fost "un discurs drăguţ". În ceea ce priveşte preşedinţia Consiliului UE, şeful statului a apreciat că suntem rezonabil de bine pregătiţi şi vom duce lucrurile la bun sfârşit

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acest discurs de consens şi pace mondială devine un discurs constant al doamnei prim-ministru. A fost un discurs drăguţ", a afirmat Iohannis.

În ceea ce priveşte preşedinţia Consiliului UE, şeful statului a apreciat că "suntem rezonabil de bine pregătiţi şi vom duce lucrurile la bun sfârşit".

Premierul Viorica Dăncilă a cerut miercuri, la prezentarea în Parlament a Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, decenţă în limbajul politic şi abtinere de la acţiuni care pot afecta imaginea României.

"Este deci important să arătăm întregii Europe că România este o ţară demnă să conducă Uniunea, o ţară demnă să contribuie în mod decisiv la viitorul spaţiu european din care facem şi noi parte. Aşa cum am mai spus eu cred în consens, în echilibru şi în cooperare. În raport cu această miză importantă pentru ţara noastră nu mai este loc de orgolii sau resentimente politice, de interese personale sau de confruntări sterile. Reiau apelul de pace politică, apelul la consens pe care l-am făcut în şedinţa solemnă organizată în Parmament cu ocazia Anului Centenar.Avem un proiect naţional care impune acest lucru. Indiferent de opiniile politice vă rog să vă gândiţi în primul rând la interesul nostru comun ca stat membru al Uniunii Europene, vă cer doar decenţă în limbajul politic şi reţinere în această perioadă de la lansarea unor acţiuni sau mesaje politice ce ar putea afecta imaginea României", a declarat Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.