Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat despre anunţul făcut de Dan Barna care a propus liderilor PNL, USR-PLUS şi UDMR, să fie vicepremieri, iar Cătălin Drulă să preia şefia Camerei Deputaţilor, că nu comentează acest aspect, însă negocierile trebuie să aibă loc intern, între cele trei partide, nu „via media”. Şeful statului a adăugat că nu câştigăm nimic dacă scădem încrederea în politicieni, poate doar ridicarea unor partide cu abordări extremiste şi antisistem, lucru care nu rezolvă deloc problemele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sincer. Motivul principal pentru care cred că nu s-au înţeles până acum, sunt în negociere, deci e foarte devreme să vorbim despre vreun un eşec. Din păcate e devreme să vorbim şi despre o reuşită. Principalul motiv este că au încercat, cel puţin unii să negocieze via media. Ceea ce nu se face pur şi simplu. O negociere se face între echipele desemnate din partide şi nu se comunică rezultate intermediare, cine cu cine s-a certat. Prin astfel de comunicări nu se face decât să scadă încrederea publicului în partide, în politicieni. Un lucru care este profund contraproductiv. Până la urmă, ne place, nu ne place, aşa este în toate democraţiile, politicienii conduc ţara. Atunci ce câştigăm dacă scădem încrederea în politicieni? Nu câştigăm decât să ridicăm la margine partide cu abordări extremiste, partide antisistem şi nu se rezolvă absolut deloc problemele”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat miercuri care a fost motivul pentru care au eşuat negocierile între PNL, USR-PLUS şi UDMR, în contextul în care am putut vedea o goană după funcţii, pe persoană.

Chestionat dacă poate nominaliza cine a făcut această comunicare, şeful statului a spus: „Ca să vă răspund foarte concret. Ştiu cine a făcut această comunicare, dar nu comentez”.

Întrebat când va avea a doua rundă de consultări cu partidele parlamentare, preşedintele Iohannis a răspuns: „Când se cristalizează un pic rezultatele”.

Şeful statului a mai afirmat, întrebat dacă va interveni ca mediator, în cazul în care partidele nu ajung la un consens, că nu va lăsa ţara fără Guvern.

„Nu voi lăsa ţara fără guvern, dar în această etapă rolul partidelor este de a negocia şi de a veni cu o propunere de premier. Dar repet, nu voi lăsa ţara fără Guvern. Nicu nu ar trebuie să dureze mai mult decât câteva săptămâni (negocierile – n.r.)”, a explicat Iohannis.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.