Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a decis să convoace partidele parlamentare marţi şi miercuri la consultări pentru a pune în practică rezultatele referendumului pe justiţie. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să i-l propună în Guvern pe Titus Corlăţean, artizanul catastrofei de la votul în străinătate de la alegerile din 2014. "Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic", a precizat preşedintele. Iohannis a mai apreciat că moţiunea de cenzură este oportună. "Cred că opoziţia deja scrie la ultimele fraze din moţiune", a spus preşedintele. Klaus Iohannis precizat că el a cerut demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi a celui de Interne, Carmen Dan, vinovaţi pentru ”dezastrul” de la votul din străinătate şi a spus că nu este deloc interesat de faptul că cei doi au umblat pe la televiziuni şi au spus că nu demisionează. ”Poate nu m-aţi înţeles bine: eu am cerut demiterea, ca sancţiune politică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Iohannis: Ministrul de Externe şi cel de Interne au umblat pe la televiziuni şi au spus că nu-şi dau demisia; poate nu m-aţi înţeles bine: eu am cerut demiterea, ca sancţiune politică

Klaus Iohannis: Moţiunea de cenzură este oportună. Cred că opoziţia deja scrie la ultimele fraze din moţiune

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că moţiunea de cenzură este oportună. "Cred că opoziţia deja scrie la ultimele fraze din moţiune", a spus preşedintele.

"Dar foarte clar că moţiunea de cenzură este oportună. Cum să nu fie oportună după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare? Cred că opoziţia deja scrie la ultimele fraze din moţiunea de cenzură. Cel puţin aş face eu aşa", a afirmat preşedintele.
 
În ceea ce priveşte faptul că între partidele de opoziţie există disensiuni, preşedintele a comentat: "Acest asperităţi ori să dispară pe parcurs".
 
Liderii PNL şi USR au cerut demisia Guvernului, afirmând că vor depune o moţiune de cenzură.
 

Klaus Iohannis: Corlăţean, artizanul carastrofei de la alegerile din străinătate din 2014

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să i-l propună în Guvern pe Titus Corlăţean, artizanul catastrofei de la votul în străinătate de la alegerile din 2014. "Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic", a precizat preşedintele.

"Am primit propuneri pentru miniştri şi mă voi referi doar la una dintre aceste propuneri, celelalte le discutăm cu altă ocazie. Imaginaţi-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe domnul Corlăţean, artizanul carastrofei de la alegerile din străinătate din 2014, de la alegerile prezidenţiale. Deci, nu e suficient că PSD şi-a bătut joc de români în 2014, că PSD şi-a bătut joc de români în 2019, îndrăzneşte PSD să mi-l propună pe artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivită şi pot să vă spun acum, la cald, că această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic", a declarat preşedintele.

Miercuri, premierul Viorica Dăncilă i-a trimis şefului statului propunerile de numire a patru noi miniştri.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, pentru Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, care în prezent asigură interimatul la acest minister, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu.

 

Premierul Viorica Dăncilă a mers la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis. Dăncilă a precizat la începutul şedinţei de guvern, că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis despre nominalizările de miniştri şi despre aplicarea rezultatelor referendumului.

Iohannis: Am decis să convoc partidele parlamentare la consultări

"6.500.000 de români au răspuns cu Da la cele două întrebări de la referendum, mai exact la fiecare dintre aceste întrebări au răspuns 6 milioane jumătate de români cu Da. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, metode, soluţii am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe această temă, fiindcă este evident că ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în practică, adică să fie pus în Constituţie. Asta se face în Parlament în prima fază", a spus preşedintele. 

El a precizat că tocmai a  trimis invitaţiile pentu zilele de marţi şi miercuri săptămâna viitoare pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.