Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, miercuri, ideea că va candida pentru alegerile prezidenţiale din partea PNL, la discuţia de marţi cu liderii partidului stabilindu-se că vor exista acţiuni comune. ”Vom avea o abordare de campanie aşa cum se cuvine şi aşa cum se aşteaptă românii”, a spus Iohannis, apreciind că oricine are dreptul constituţional să se înscrie în cursa electorală, iar el nu va avea opinii despre contracandidaţii săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, care au fost concluziile întâlnirii de marţi cu liderii PNL.

”Concluziile au fost că voi candida, aşa cum am anunţat încă de anul trecut, pentru poziţia de preşedinte al României pentru al doilea mandat, că PNL îşi menţine, aşa cum a hotărât de anul trecut, că eu voi fi candidatul lor şi că vom colabora foarte bine, eficient. Cu siguranţă vom avea acţiuni comune, de data aceasta este foarte clar. PNL mă propune, eu sunt candidatul lor şi vom avea o abordare de campanie aşa cum se cuvine şi aşa cum se aşteaptă românii”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat ce părere are despre o candidatură din partea Alianţei USR-PLUS şi cum vede turul doi cu doi candidaţi de dreapta, Iohannis a răspuns: ”Competiţie. Să nu se aştepte cineva să am opinii despre contracandidaţii mei. Este dreptul lor constituţional, fiecare îşi alege candidatul şi intrăm cu toţii în competiţie. Fiecare va trebui să îşi facă campanie apropie, eu o să îmi fac doar mie campanie”.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, cu liderii liberali, pentru discuţii pe tema strategiei pentru perioada următoare. Cu câteva ore înaintea întâlnirii, europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a scris pe Facebook: ”Câştigăm! Alături de preşedintele Klaus Iohannis, acest popor poate sta cu fruntea sus”.

La finalul întâlnirii, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că discuţiile au vizat teme de politică internă şi europeană, dar s-au axat şi pe campania pentru alegerile prezidenţiale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.