Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în opinia sa, alegerile anticipate sunt posibile, menţionând însă că nu a discutat cu premierul Ludovic Orban despre eventualitatea demisiei Guvernului. "Este, evident, moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces, dar tehnic şi demisia este o metodă prin care se poate iniţializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii, chiar mâine voi avea aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni", a spus Iohannis. Pe de altă parte, Iohannis spune că este foarte mulţumit de felul în care Ludovic Orban îşi face treaba ca premier şi consideră că liderul PNL este cea mai bună soluţie pentru acest post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Iohannis: Sunt foarte mulţumit de felul în care Ludovic Orban îşi face treaba ca premier

Întrebat, joi seară, dacă a discutat cu premierul Orban despre alegerile anticipate şi dacă este de părere că acestea sunt posibile, Iohannis a spus: "Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate".

"Da, îmi doresc alegeri anticipate", a subliniat el.

Întrebat dacă, în cazul în care PSD nu va depune o moţiune de cenzură, îi va sugera premierului să-şi depună mandatul şi dacă ar accepta, Iohannis a afirmat: "Aceasta este o chestiune pe care nu am discutat-o".

"Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaştem prevederea constituţională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern. Este, evident, moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces, dar tehnic şi demisia este o metodă prin care se poate iniţializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii, chiar mâine voi avea aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni", a spus Iohannis.

Întrebat dacă premierul Orban este la fel de determinat ca şi anul trecut în ce priveşte convocarea unor alegeri anticipate, preşedintele a spus: "Domnul Orban, din câte ştiu eu, îşi doreşte alegeri anticipate, aşa cum le doresc şi eu".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.