Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au asistat la plecarea din Tanzania la un ritual inedit, în care mai mulţi tineri au aruncat în apă portretele cuplului prezidenţial, un ghid turistic care a fost prezent la eveniment declarând că preşedintele român i-a spus omologului său că doreşte să viziteze zona de scufundare, ocazie cu care i s-a făcut ”o suprirză”. Imagini cu Carmen şi Klaus Iohannis pe nava care i-a dus din Dar es Salaam în Zanzibar au apărut pe reţelele sociale. Preşedintele Iohannis se află în Republica Cabo Verde, următoarea etapă fiind Senegal, care încheie turneul african.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În două clipuri video obţinute de SpotMedia, un grup de tineri din Zanzibar le urează bun venit lui Klaus şi Carmen Iohannis printr-un dans ritualic, strigându-le numele şi, apoi, aruncându-se în apă cu portretele lor, strigând ”Hakuna matata, Iohanes”, o urare des folosită în Africa, a cărei semnificaţie e „totul este bine” sau „nu trebuie să-ţi faci griji, ci să fii fericit”.

Carmen Iohannis a filmat dansurile ritualice şi salturile în apă pe un telefon iPhone, îmbrăcată într-o rochie roz şi cu sandale albe în picioare. Preşedintele a purtat o cămaşă, de asemenea, albă, pantaloni bleumarin şi pantofi închişi la culoare.

"Domnul preşedinte din România i-a spus preşedintelui nostru că vrea să viziteze zona de scufundare. Iar, la zona de scufundare, noi i-am făcut o surpriză. Da, i-am făcut o surpriză preşedintelui din România! Am văzut multă fericire la el şi la soţia lui!", a declarat Daivan, ghid turistic în Zanzibar, conform Observator News

Tinerii africani speră ca preşedintele Iohannis să le promoveze ţara în totă lumea.

 "Eu cred că el ne va promova şi la alţi preşedinţi din lume, ca Joe Biden. Vreau să-l văd pe Joe Biden în vizită în Zanzibar, vreau să-l văd pe Putin în vizită în Zanzibar. Domnul preşedinte din România este un om mare şi România este o naţiune mare în lume!", a declarat Daivan.

 

 

 

 

De asemenea, pe Facebook au fost distribuite imagini cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu soţia sa pe nava care i-a dus din Dar es Salaam în Zanzibar. Carmen Iohannis face fotografii, preşedintele priveşte zîmbitor pe fereastră. Cuplul prezidenţial s-a şi fotografiat cu personalul de pe navă. Fotogtafiile poartă antetul companiei maritime deţinătoare a navei, Azam Marine.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.