Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că aderarea României la spaţiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare şi a menţionat că România este parte a soluţiei şi contribuie direct la securitatea Uniunii Europene. Iohannis a adăugat că există aşteptarea legitimă de la toţi partenerii europeni să demonstreze solidaritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iohannis a afirmat marţi, la întâlnirea cu şefii de misiuni diplomatice, aioficiilor consulare şi cu directorii Institutelor culturale româneşti, că România sprijină consolidarea Uniunii Europene ca actor puternic şi respectat, cu impact semnificativ în plan global. 
“Provocările actuale ne-au motivat şi mai mult să intensificăm eforturile pentru sporirea rezilienţei strategice a Uniunii şi a statelor membre, pentru pregătirea gestionării mai eficiente a viitoarelor crize, indiferent de natura lor, şi pentru promovarea intereselor comune. Sprijinim consolidarea Uniunii ca actor puternic, respectat, şi cu impact semnificativ în plan global. Dumneavoastră veţi continua să acţionaţi cu iniţiativă şi hotărâre în contextul evoluţiilor care se succed cu mare viteză la Bruxelles şi în toate capitalele lumii. La baza acestor eforturi trebuie să se afle, desigur, reflexul de coordonare europeană. Totodată, România rămâne profund ataşată concretizării unei noi Agende Strategice robuste şi eficiente, care să contribuie la consolidarea unităţii şi a solidarităţii europene”, a declarat Klaus Iohannis. 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
El a reamintit că aderarea României la Schengen rămâne o prioritate. 
“Aderarea României la spaţiul Schengen rămâne o prioritate pentru perioada următoare. Locul României este în spaţiul Schengen, iar acest obiectiv trebuie să fie atins, atât în baza performanţelor noastre recunoscute, cât şi ca o confirmare a faptului că Uniunea este capabilă să răspundă necesităţii de coeziune, rezilienţă şi securitate sporită.
Mai ales în actualul context, este nevoie de cooperare loială pe baze constructive şi de consolidarea unei Uniuni fără fragmentări în interiorul său. Trebuie să transmiteţi cu şi mai multă fermitate mesajul că, în mod evident, România este parte a soluţiei şi contribuie direct şi tangibil la securitatea Uniunii. Faţă de toate acestea, avem aşteptarea legitimă de la toţi partenerii noştri europeni să demonstreze solidaritate”, a transmis Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.