Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Iaşi, că actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern post-decembrist şi a remarcat tendinţa anumitor decidenţi de a reveni la "metehne vechi". "Cuvinte mari de sorginte europeană şi realităţi meschine de sorginte pesedistă", a conchis preşedintele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De-a lungul istoriei noastre post-comuniste am avut tot felul de guverne, unele neperformante, altele fără viziune, incoerente în decizii, pe scurt incapabile să slujească interesul naţional. Comparativ însă cu acestea din trecut, trist, dar adevărat, actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern post-decembrist. Avem pur şi simplu ce am numit eu o guvernare eşuată. Prin urmare cu un astfel de guvern va fi tot mai dificil ca România să aibă o şansă de dezvoltare pe măsura aspiraţiilor cetăţenilor ei, fiindcă românii nu îşi doresc aşa ceva. Românii îşi doresc un guvern care performează, îşi doresc de la conducători să vină cu viziune, cu politici publice, cu un plan. PSD vine cu poveşti", a declarat preşeidntele.

El a sublniat că anumiţi decidenţi lansează idei generate netransparent şi au dublu discurs.

"Observăm, din păcate, dorinţa anumitor decidenţi de a reveni la vechile metehne, la asta se pricep, la a lansa idei generate într-un mod netransparent, undeva într-un cabinet încuiat unde pătrund doar apropiaţii de încredere şi de a intra în capcana dublului discurs, ca să nu zic dorinţa de a intra, ei sunt intraţi bine de tot: cuvinte mari de sorginte europeană şi realităţi meschine de sorginte pesedistă", a ami spus Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.