Preşedintele Klaus Iohannis a primit, în cursul anului 2016, cadouri în valoare totală de 17.641 lei, aproape 4.000 de euro, în acţiunile de protocol, toate fiind lăsate în patrimoniul instituţiei, cel mai valoros fiind un pumnal argintat, estimat la 500 de euro. Şeful statului a mai primit gravuri, albume foto, vaze, cărţi şi statuete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit listei publicate de Administraţia Prezidenţială, bunurile primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol şi depuse la comisia de evaluare în anul 2016 au o valoare totală de 17.641 lei (3.960 euro).

Cel mai valoros este un pumnal argintat, cu teacă gravată cu motive orientale, într-o casetă din lemn si geam de sticlă, în valoare de 500 de euro.

Iohannis a mai primit o Biblie românească, tablouri, figurine şi statuete, icoane, gravuri, albume foto, carpete, eşarfe, vaze, timbre, o baionetă, butoni, hărţi şi cupe. Preşedinţia nu precizează sursa cadourilor, însă pot fi identificate cadouri de la preşedintele Turciei, Recep Erdogan, care i-a dăruit şefului statului o carte scrisă de el, "O viziune asupra Păcii Globale", o fotografie cu cei doi oficiali, precum şi alte obiecte turceşti.

Toate cadourile primite de către preşedinte în anul 2016 au fost lăsate în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.