Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a detaliat, miercuri seară, care sunt aspectele cu care USR va merge la negocierile cu PNL pentru eventuala formare a unui guvern: măsuri urgente pentru combaterea pandemiei, plan clar de reforme, plan de buget pentru 2022 şi mod clar de funcţionare şi de luare de deciziilor în coaliţie. ”Avem vânătăi de la cum a funcţionat coaliţia”, a afirmat Mihăilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ioana Mihăilă a fost întrebată, miercuri seară, la Profit News despre mandatul cu care USR va merge la negocierile  cu PNL şi a afirmat: ”Mergem, pe de o parte, cu aceste măsuri urgente de luat pentru criza sanitară. Pe de altă parte, mergem cu planul clar de reforme, planul de buget pentru 2022, aşa încât să nu mai existe discuţii şi cu modul clar de funcţionare şi de luare de deciziilor în coaliţie”.  
 
Mihăilă susţine că, după ce se discută principiile, va veni şi discuţia despre portofolii şi persoane.  
 
”Avem vânătăi de la cum a funcţionat coaliţia pentru că numele influenţează modul în care funcţionează coaliţia”, a mai declarat Mihăilă.  
 
Aceasta a afirmat că USR s-a arătat tot timpul dispus să intre la guvernare, dar decizia aparţine PNL care trebuie să decidă dacă reface coaliţie cu USR sau o nouă coaliţie cu PSD.  
 
Florin Cîţu a declarat, miercuri, după negocierile cu reprezentanţii USR, că de principiu au fost discuţii ca un acord al coaliţiei să fie mai în detaliu, iar PNL să dea premierul, dar că au fost vehiculate nume de persoane. Preşedintele PNL a adăugat că a ieşit optimist de la întâlnire, şi că şansele refacerii coaliţiei cu USR sunt mari. 
 
În cursul zilei de joi liberalii se vor întâlni cu social-democraţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.