Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu preşedintele Klaus Iohannis s-a încheiat miercuri după aproximativ 40 de minute, niciunul dintre cei doi oficiali nefăcând declaraţii deocamdată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea a avut loc la iniţiativa şefului statului, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind amnistierea şi graţierea unor fapte penale.

O altă posibilă temă de discuţie este şi recomandarea oficialilor Comisiei Europene referitoare la reglementarea relaţilor dintre instituţiile statului, în condiţiile în care Dăncilă declara săptămâna trecută, într-un interviu, că liderii europeni s-au arătat nemulţumiţi faţă de situaţia din România, pentru că nu există înţelegere şi consens la nivelul ţării. Şeful Executivului a spus că preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker i-a cerut să colaboreze mai bine cu factorii politici din ţara noastră şi să evite luptele politice, pentru că ele nu trebuie să existe dacă România îşi doreşte o preşedinţie de succes a Consiliului UE.

Următoarea întrevedere pe care şeful statului o va avea la Cotroceni, cu ministrul pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Austriei, Karin Kneissl, este programată de la ora 11.30.

Şeful statului şi premierul s-au întâlnit ultima dată în 15 mai, discuţiile vizând memorandumul Executivului privind relocarea ambasadei României în Israel şi în contextul în care Iohannis i-a cerut de mai multe ori premierului să demisioneze pentru "a face loc unor oameni responsabili şi competenţi".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.