Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Aderarea la spaţiul Schengen este un obiectiv foarte important pentru România. Nu există nicio justificare raţională şi obiectivă pentru care această decizie să nu fie adoptată în cel mai scurt timp. Ne dorim eliminarea oricăror fragmentări în interiorul spaţiului de liberă circulaţie şi ne aşteptăm la o abordare principială şi corectă din partea tuturor partenerilor noştri europeni”, a transmis, luni, ministrul de Interne, Lucian Bode.  

Potrivit acestuia, “ultimul pas pentru aderarea efectivă la spaţiul Schengen este adoptarea Deciziei privind aplicarea integrală a acquis-ului Schengen, sens în care este necesară unanimitate de voturi în Consiliul Uniunii Europene”. 

“Am abordat acest subiect în cadrul întrevederii pe care am avut-o astăzi cu liderii coaliţiei de guvernare şi cu europarlamentarii români, cărora le-am prezentat stadiul procesului de aderare a României la Schengen şi următorii paşi pe care trebuie să-i facem în perioada următoare pentru succesul demersurilor noastre. Este foarte important ca în această perioadă toate forţele politice responsabile să susţină pe deplin atingerea acestui obiectiv”, a mai transmis Bode.  

Ministrul de Interne apreciază că “aderarea la Schengen este un obiectiv de ţară şi nu este loc de interese sau ambiţii personale”.  

“Coordonarea eforturilor noastre este la fel de importantă, mai ales că vom demara în scurt timp o campanie politică şi diplomatică fără precedent la nivel european, iar rolul europarlamentarilor români va fi substanţial în acest sens. Aderarea României la Schengen este justificată nu numai de acţiunile noastre din ultima perioadă, ci de toate eforturile pe care România a continuat să le facă în toţi aceşti ani de la momentul la care i-a fost confirmată îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen şi până în prezent”, a mai transmis Bode.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.