Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi copreşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin au, la această oră, o întâlnire în Parlament pe tema modificării protocolului de colaborare, la cererea ALDE, au declarat, pentru News.ro, surse politice. Sunt vizate măsuri de îmbunătăţire a colaborării, după evenimentele din ultima perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea dintre cei trei lideri ai actualei majorităţi are loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse politice, întâlnirea a fost solicitată de ALDE, după ce formaţiunea a avut o proprie şedinţă în care au fost exprimate nemulţumiri cu privire la actuala colaborare. Este vorba despre probleme în privinţa mecanismului de luare a deciziilor în cadrul coaliţiei. Modificările vizează stabilirea unor întâlniri săptămânale formale între PSD şi ALDE. O altă modificare cerută de ALDE este ca deciziile în coaliţie să nu mai poată fi luate decât prin consens între liderii celor două formaţiuni.

La finalul reuniunii celor trei preşedinţi ar urma să fie făcute publice şi unele prevederi ale documentului.

Protocolul ar urma să modifice procotolul deja semnat după alegerile parlamentare, privind susţinerea Guvernului, între PSD şi ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.