Înregistrările pentru votul în străinătate la alegerile prezidenţiale continuă, anunţă premierul Viorica Dăncilă, care precizează că OUG de prelungire a termenului până la 15 septembrie va fi discutată joi în Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea Electorală Permanentă a depus la Secretariatul General al Guvernului un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că termenul de înregistrare a cetăţenilor români ca alegători în străinătate se finalizează în data de 15 septembrie 2019. Din cauza blocajului creat de preşedintele Iohannis, Guvernul României nu a putut da ordonanţa de urgenţă pentru stabilirea unui nou termen de înregistrare pentru votul din diaspora, însă acest proiect de act normativ va fi supus de urgenţă adoptării Guvernului în şedinţa de mâine. În aceste condiţii, conducerea AEP a luat hotărârea de a menţine aplicaţia deschisă înregistrărilor”, anunţă premierul Viorica Dăncilă.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţa că peste 22.600 de persoane din străinătate s-au înregistrat online pentru votul prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale, până vineri la ora 16:00, numărul fiind mai mare decât al celor care au optat pentru votul la secţia de votare. AEP amintea vineri că alegătorii din străinătate mai au la dispoziţie doar cinci zile pentru a se înregistra online.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.