Congresul Partidului Popular European începe, miercuri, la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări. Cei mai mulţi dintre participanţi au ajuns deja în România. Popularii europeni decid strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, stabilesc manifestul Partidului Popular European şi desemnează principalul candidat pentru şefia Comisiei Europene. În Adunarea Politică a Partidului Popular European, de marţi, de la Bucureşti, a fost acceptată înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţie. În paralel cu Congresul, găzduit de PNL, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu au miercuri programate mai multe întâlniri cu liderii prezenţi la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul Naţional Liberal găzduieşte la Bucureşti (Romexpo) Congresul Partidului Popular European, un eveniment de amploare, în parteneriat cu Partidul Popular European, cea mai mare familie politică din Europa.

Congresul PPE reuneşte peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care  se vor număra preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Programul Congresului PPE va cuprinde pregătirile şi strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar şi alegerea principalului candidat al partidului pentru funcţiile europene.

În Adunarea Politică a Partidului Popular European, de marţi, de la Bucureşti, a fost acceptată înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru alegerea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Această decizie va fi votată la Congresul PPE, de joi, începând cu ora 10.00.

Deputatul european Siegfried Mureşan a anunţat luni că 11 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au confirmat prezenţa la Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la Bucureşti.

Printre cei prezenţi la eveniment se află şi cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus intrării României în spaţiul Schengen dar şi preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

Eurodeputatul PNL prezintă lista completă a şefilor de state şi de guverne şi ai liderilor UE care vor lua cuvântul la congres: Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen - Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola - Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred WEBER - preşedintele României, Klaus IOHANNIS - prim-ministru Finlandei, Petteri ORPO - prim-ministrul Luxemburgului, Luc FRIEDEN - prim-ministrul Suediei, Ulf KRISTERSSON -preşedintele Ciprului, Nikos CHRISTODOULIDES -cancelarul Austriei, Karl Nehammer -prim-ministrul Irlandei, Leo VARADKAR - prim-ministrul Croaţiei, Andrej PLENKOVIĆ - prim-ministrul Poloniei, Donald TUSK - prim-ministrul Greciei, Kyriakos MITSOTAKIS - prim-ministrul Lituaniei, Ingrida SIMONYTE"

Programul zilei de miercuri

Programul oficial al zilei de miercuri cuprinde şedinţa Grupului PPE din Parlamentul European, dar şi prima sesiune plenară a Congresului PPE.

Preşedintele PNL, Nocilae Ciucă, se va întâlni cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, la Senat, dar şi cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, la Romexpo.

La 13.30, are loc o conferinţă de presă comună a preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, şi a preşedintelui PPE, Manfred Weber, în deschiderea Congresului

Preşedintele şi premierul, întâlniri cu lideri prezenţi la Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis are, miercuri, una dintre cele mai încărcate agende din ultima perioadă. De la ora 10.00 până la ora 18.45, din oră în oră, are întruniri cu lideri politici prezenţi la Bucureşti, între care preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, dar şi cu premierii din Luxembourg, Lituania, Irlanda, Croaţia şi Serbia.

Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu premierul din Irlanda şi preşedintele Parlamentului European.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.