Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, sâmbătă, începe campania electorală pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie. Aceasta se va încheia sâmbătă, 26 iunie, la ora 7.00. Vor avea loc alegeri în 36 de localităţi, între care şase oraşe. Se vor alege 35 de primari, iar într-o comună din Dâmboviţa au loc alegeri pentru Consiliul Local. În aceste comune şi oraşe sunt permise acţiuni electorale, în aer liber, cu 1.000 de participanţi, dacă aceştia sunt vaccinaţi, poartă mască, dacă se asigură 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi dacă rata de infectare nu depăşeşte 3 la mie. Liderii centrali ai partidelor susţin candidaţii şi fac vizite în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campania electorală pentru alegerile locale parţiale din 27 iunie începe sâmbătă, la ora 07.00 şi se va încheia sâmbătă, 26 iunie, la ora 7.00.

Pe durata campaniei, potrivit deciziei CNA, ”candidaţii şi reprezentanţii partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi candidaţii independenţi, denumiţi în continuare competitori electorali, au acces gratuit la posturile de radio şi de televiziune, publice şi private (...) Radiodifuzorii publici şi privaţi sunt obligaţi să asigure desfăşurarea unei campanii electorale echitabile, echilibrate şi corecte pentru toţi competitorii electorali, respectând următoarele principii:

a) echitate — toţi candidaţii trebuie să aibă posibilitatea de a se face cunoscuţi electoratului;

b) echilibru în prezentarea activităţilor de campanie ale competitorilor electorali;

c) corectitudine — toţi competitorii electorali să beneficieze de un tratament obiectiv şi echidistant”. 

Prin HG de prelungire a stării de alertă, Guvernul a decis că este permisă organizarea de manifestări electorale. 

”La nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori se permit organizarea şi desfăşurarea în aer liber a evenimentelor/întrunirilor în cadrul campaniei electorale aferente alegerilor locale parţiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Activităţile sunt interzise la nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori”, se arată în Hotărârea de Guvern.

În 27 iunie, vor avea loc alegeri în 36 de localităţi, între care şase oraşe. Se vor alege 35 de primari, iar într-o comună din Dâmboviţa au loc alegeri pentru Consiliul Local.

  1. Circumscripţiile electorale în care se organizează alegeri locale parţiale pentru primari:

 Judeţul Alba

1.      Comuna Ciuruleasa

2.      Comuna Meteş

Judeţul Arad

3.      Comuna Zăbrani

Judeţul Argeş

4.      Comuna Aninoasa

5.      Comuna Rociu

Judeţul Bacău

6.      Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov

7.      Comuna Şinca Nouă

Judeţul Brăila

8.      Comuna Viziru

Judeţul Caraş-Severin

9.      Oraşul Bocşa

Judeţul Călăraşi

10. Comuna Cuza Vodă

11. Comuna Frumuşani

Judeţul Covasna

12. Comuna Ozun

Judeţul Dâmboviţa

13. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj

 

 

14. Oraşul Filiaşi

15. Comuna Cătane

16. Comuna Sadova

17. Comuna Terpeziţa

18. Comuna Ostroveni

Judeţul Galaţi

19. Oraşul Târgu Bujor

Judeţul Gorj

20. Comuna Bumbeşti-Piţic

Judeţul Hunedoara

21. Comuna Burjuc

22. Comuna Romos

23. Comuna Sarmizegetusa

Judeţul Ialomiţa

24. Comuna Gura Ialomiţei

25. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov

26. Oraşul Bragadiru

27. Comuna Găneasa

Judeţul Mehedinţi

28. Comuna Obârşia de Câmp

Judeţul Olt

29. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova

30. Comuna Şotrile

Judeţul Sălaj

31. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava

32. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş

33. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea

34. Comuna Scundu

35. Comuna Slătioara

 

  1. Circumscripţia electorală în care se organizează alegeri locale parţiale pentru consiliul local:

 

Judeţul Dâmboviţa

Comuna Cojasca

 

Liderii centrali ai partidelor susţin candidaţii şi fac vizite în ţară. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost până acum în judeţele Arad, Timiş, Bacău - vizitând localităţile în care au loc alegeri parţiale. 

Vineri, premierul Florin Cîţu a fost la Şimleul Silvaniei, în judeţul Sălaj. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, merge chiar în prima zi de campanie în mai multe dintr elocalităţile din judeţul Dolj în are au alegeri parţiale. Duminică va merge la Filiaşi, dar şi în judeţul Argeş. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.