Aproximativ 150 de persoane înscrise pentru postul de preşedinte al unei secţii de votare, în Timiş, s-au retras din motive diverse, cum ar fi că şi-au făcut alte planuri pentru ziua de sâmbătă sau că două zile este prea mult să se ocupe de această activitate. Şeful Biroului Electoral Judeţean (BEJ) spune că numărul celor retraşi nu este unul îngrijorător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Timiş, Titu Birceanu, a declarat pentru News.ro că aproximativ 150 de preşedinţi de secţii de votare la referendum au anunţat că nu mai doresc să ocupe aceste posturi, însă situaţia nu este una îngrijorătoare pentru că sunt şi alţi doritori în baza de date.

"Sunt în judeţul Timiş aproximativ 150 de preşedinţi de secţii de votare care s-au retras fie pe motiv că deja şi-au făcut alte planuri pentru ziua de sâmbătă, fie pe motiv că două zile, cât durează votarea, e prea mult pentru ei. Nu e o problemă pentru că avem suficiente persoane în baza de date, de la scrutinele anterioare, mai ales că acum nu există postul de locţiitor al preşedintelui. 150 de persoane la peste 600 de secţii câte sunt în Timiş nu e un număr îngrijorător", a declarat Titu Birceanu.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 6 şi 7 octombrie. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu".

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.