Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu (PNL), a fost filmat în timp ce jigneşte şi împinge un poliţist local care nu i-a permis accesul cu maşina în zona peninsulară a municipiului Constanţa. Imaginile surprinse în noiembrie 2021 au fost făcute publice abia acum. Deputatul PSD de Constanţa Marius Horia Ţuţuianu a calificat comportamentul acestuia ca ”inacceptabil” şi i-a cerut lui Mihai Lupu să demisioneze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În imaginile publicate pe canalul de Youtube al publicaţiei Constanţa Info, se observă cum Mihai Lupu îi întinde telefonul său poliţistului local şi îl întreabă: “Nu vrei să vorbeşti cu primarul tău?”. În acel moment poliţistul local îl atenţionează că este înregistrat audio-video cu camera video din dotare şi îi cere să se comporte normal.
 
“Cât de prost să fii tu, mă? Eu sunt preşedintele Consiliului Judeţean. Cât de prost să fii tu să faci chestia asta. Eşti cel mai prost om pe care l-am văzut în viaţa mea”, a continuat Mihai Lupu, care s-a apropiat de poliţiştul local şi l-a împins, el fiind îndepărtat apoi de bărbatul care îl însoţea.
 
“Din momentul acesta vă anunţ că….”, a mai afirmat poliţistul local, fiind întrerupt de Mihai Lupu, care a continuat: “Ce anunţi, idiotule? Săptămâna viitoare nu mai eşti nimic. Am venit să mă duc acasă la mine, prostu dracu ce eşti tu. Dacă erai deştept... o să vezi, nu o să mai fii nimic săptămâna viitoare. Idiotule. Nu ţi-am făcut nimic, cretinule. Cum te cheamă pe tine?”.
 
Pe imaginile respective se mai observă că filmarea este din 17 noiembrie 2021, în jurul orei 4. 
 
Scandalul a pornit după ce maşina care îl ducea acasă pe preşedintele CJ Constanţa nu avea permis de acces în zona peninsulară şi nu a fost lăsată să treacă de poliţistul local de la bariera respectivă.
 
Deputatul PSD Marius Horia Ţuţuianu, fost preşedinte al CJ Constanţa în perioada 2016-2020, a afirmat că este ”inacceptabil” comportamentul lui Lupu.
 
”Este absolut inacceptabil ca un politician aflat la conducerea unui judeţ să se comporte în modul în care a făcut-o Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Imaginile video prezentate sunt dezgustătoare şi arată un comportament violent, intimidant şi total inadecvat din partea unui om care ar trebui să fie un reprezentant respectabil al cetăţenilor. Este clar că Mihai Lupu nu are niciun respect pentru reguli sau pentru autoritatea poliţiei locale şi îşi foloseşte puterea în scopuri personale. Acesta este exact tipul de comportament care alimentează corupţia şi subminează democraţia”, a afirmat Ţuţuianu, într-o postare pe Facebook.
 
El i-a cerut demisia lui Lupu.

”În lumina acestor fapte, nu există nicio scuză pentru ca Mihai Lupu să rămână la conducerea Consiliului Judeţean Constanţa. Este imperativ ca el să-şi prezinte DEMISIA imediat şi să fie adus în faţa justiţiei pentru comportamentul său inacceptabil. Cetăţenii din Constanţa şi din întreaga ţară merită lideri politici responsabili şi respectuoşi, care să îşi asume responsabilitatea şi să acţioneze în beneficiul lor”, a susţinut deputatul PSD.

Reprezentanţii CJ Constanţa au anunţat că preşedintele instituţiei, Mihai Lupu, va susţine, luni după-amiază, o conferinţă de presă pe această temă.

Un incident cu un alt preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a avut loc în 2006, atunci când Nicuşor Constantinescu ar fi adormit la volanul maşinii sale, într-o intersecţie din centrul Constanţei. Constantinescu a explicat atunci acel incident prin faptul că i s-ar fi făcut rău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.