Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, marţi, la Digi 24, că respingerea de către Klaus Iohannis a propunerii PSD - ALDE ca Sevil Shhaideh să ocupe funcţia de prim-ministru prelungeşte un proces care necesita o mai mare urgenţă, fiind necesar dialogul pentru clarificarea situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Se prelungeşte, din păcate, un proces care necesita mai multă urgenţă, ca să se intre în noul an cu o echipă formată. De regulă se stă de vorbă. (...) E un Parlament nou, cu o structură nouă, preşedintele are şi el o vechime destul de mică, dar dialogul este necesar pentru clarificarea lucrurilor. Sper ca până la urmă să se găsească acea cale a dialogului”, a spus Ion Iliescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu acceptă propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să ocupe funcţia de premier. 

"Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumetele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere", a declarat preşedintele.

PSD a anunţat că liderul social-democrat Liviu Dragnea va face o declaraţie de presă la ora 16.00.

Propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie premier a fost făcută în 21 decembrie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţa, după consultări, că social-democraţii nu vor face altă propunere în cazul în care Klaus Iohannis o va respinge pe Sevil Shhaideh. La întrebările repetate privind posibilitatea refuzului, Dragnea a răspuns: "Am venit cu o singură propunere, dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte".

Ulterior, întrebat, la Antena 3, la ce s-a referit când a spus "ne vedem în altă parte" dacă preşedintele nu va accepta propunerea ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru, Liviu Dragnea a răspuns: "În primul rând la Curtea Constituţională. Am spus că voi utiliza toate mijloacele constituţionale şi legale. Şi am mai spus ceva în noaptea alegerilor - votul pe care l-am primit nu-l voi vinde, nu-l voi da cadou, nu-l voi tranzacţiona şi nici trăda".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.