Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat, marţi, că va propune consilierilor o reducere de personal, întrucât organigrama actuală a instituţiei este mult prea încărcată. Blojan a afirmat că multe dintre persoanele angajate în instituţie nu aveau obiectul muncii. De la 1 decembrie, din 174 de persoane angajate în prezent vor mai rămâne doar 88, iar dacă pe un post vor fi doi candidaţi se va susţine examen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ebihoranul.ro, Ilie Bolojan a anunţat, marţi, o reorganizare din temelii a instituţiei, în urma căreia de la 1 decembrie vor fi concediaţi 86 de angajaţi, iar în Consiliul Judeţean vor mai lucra doar 88.

"La Consiliul Judeţean trebuie să facem din mers două lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o nouă orientare care să însemne reorganizarea activităţii instituţiei, aşa încât să economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei şi orientarea CJ spre bihoreni, în paralel cu încercarea de a face tot ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor", a declatat Ilie Bolojan, citat de ebihoreanul.ro.

Bolojan a declarat  că în prima şedinţă a CJ va supune votului consilierilor, majoritatea fiind din partea PNL, reducerea organigramei aparatului propriu al instituţiei.

Bolojan a afirmat că "în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată" şi "sunt structuri întregi fără obiect de activitate".

Noul preşedinte al CJ Bihor a spus că, în unele cazuri, oamenii nici nu au spaţiu corespunzător în birouri, fiind prea mulţi.

Potrivit lui Bolojan, cheltuielile de salarizare se ridică la 270.000 euro, în condiţiile în care mulţi angajaţi nu aveau "obiectul muncii".

"După votarea organigramei, acolo unde vor fi două sau mai multe persoane doritoare să ocupe un post, departajarea se va face prin examen", a precizat Bolojan.

"Cu toate supărările, se va dovedi că în perioada următoare Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine cu jumătate din personal", a mai afirmat noul preşedinte al CJ Bihor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.