ICCJ a decis, miercuri, în procesul MApN- Iohannis privind numirea şefului SMG să respingă ca indmisibilă cererea de suspendare a decretului prin care mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea SNG era prelungit, acceptând recursul şefului statului faţă de decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care MApN obţinuse suspendarea numirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Admite recursul declarat de recurentele-pârâte Administraţia Prezidenţială în nume propriu şi în calitate de reprezentantă a Preşedintelui României, Domnul Klaus Werner Iohannis împotriva Sentinţei nr. 16 din data de 31 ianuarie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti Secţia a VIII a Contencios Administrativ şi Fiscal. Casează în parte sentinţa atacată şi rejudecând, admite excepţia inadmisibilităţii şi respinge cererea de suspendare a Decretului nr. 1331/28.12.2018 ca inadmisibilă. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate, astfel cum a fost îndreptată şi ale încheierilor premergătoare. Respinge recursul formulat impotriva Încheierii de îndreptare a erorii materiale din data de 31 ianuarie 2019, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 9 aprilie 2019", se arată în decizia instnţei.

Preşedintele Klaus Iohannis  a anunţat în 28 decembrie 2018 că CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciucă.

MApN a cerut în instanţă anularea decretului prin care mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării a fost prelungit.

Curtea de Apel Bucureşti a decis în 31 ianuarie suspendarea decretului privind numirrea lui Ciucă, în procesul în care MApN a cerut "anulare act administrativ +suspendare dec. nr. 1331/28.12.2018", pârâţi fiind preşedintele Klaus Iohannis şi Administraţia Prezidenţială, acţiune depusă în 11 ianuarie. Decizia nu este definnitivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.