Viceprimarul PSD al Iaşiului Gabriel Harabagiu, dar şi mai mulţi consilieri locali, membri ai Comisiei de Urbanism, au fost audiaţi luni ca martori la sediul DIICOT în dosarul în care a fost arestat recent Cristin Zămosteanu, unul dintre marii dezvoltatorii imobiliari din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viceprimarul municipiul Iaşi Gabriel Habaragiu a fost chemat, luni, la audieri, în calitate de martor, la DIICOT Iaşi, iar discuţiile cu procurorii durând cinci ore.

La ieşirea din sediul DIICOT, viceprimarul Harabagiu a spus că audierea sa vizează un dosar privind schimbul de terenuri între municipalitate şi un teren situat în zona I.C. Brătianu din Iaşi.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că audierea viceprimarului Iaşiului are legătură cu dosarul în care este implicat dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămosteanu.

Tot luni, la sediul DIICOT Iaşi, au fost audiaţi mai mulţi consilieri ai Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Iaşi.

În urmă cu două săptămâni, omul de afaceri ieşean Cristin Zămosteanu, care activează în sectorul imobiliarelor, împreună cu doi dintre angajaţii săi, Aura Pârvu şi Ovidiu Creţu, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ancheta fiind derulată de către procurorii DIICOT Iaşi.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că prejudiciul adus statului în urma operaţiunilor derulate de cele trei persoane s-ar ridica la 12 milioane de euro.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Iaşi au făcut 40 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, o persoană ar avea calitatea de unic asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale şi ar controla alte societăţi ca administrator de fapt. De asemenea, aceasta ar avea şi calitatea de persoană fizică autorizată. Persoana în cauză ar fi iniţiat o grupare infracţională organizată, ce ar avea drept scop obţinerea de bani prin sustragerea de la plata şi neplata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, anunţă Poliţia.

Gruparea ar fi acţionat în domeniul imobiliar, cu precădere în construcţii de imobile, achiziţii şi vânzări de imobile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.