Liberalii şi-au impus reprezentanţi în ambele posturi de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Iaşi, majoritatea în acest for fiind asigurată de PNL şi PMP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierii judeţeni PSD nu au participat la vot, dar au rămas în sală, în timp ce reprezentanţii USR-PLUS au părăsit şedinţa în momentul votului.

PNL i-a nominalizat pe consilierii Marius Dangă şi Sorin Afloarei în cele două funcţii de vicepreşedinte a Consiliului Judeţean. Nici un alt partid nu a mai făcut vreo nominalizare. Cei trei consilieri judeţeni PMP au votat propunerile PNL, asigurând astfel majoritatea în consiliu. Din totalul celor 37 de mandate, PNL deţine 18 mandate, iar PMP trei. Toţi cei 21 de consilieri PNL şi PMP au votat pentru Dangă şi Afloarei.

Liderul grupului de consilieri judeţeni PSD, Cristian Stanciu a spus că social-democraţii nu au făcut nici o propunere pentru posturile de vicepreşedinţi, pentru a-i lăsa pe liberali să-şi asume singuri întreaga responsabilitate în CJ.

La rândul său, şeful grupului USR-PLUS Ştefan Tanasă a cerut liberalilor ca în locul lui Sorin Afloarei să propună o altă persoană, motivând că nominalizarea lui Afloarei este o ”insultă” la adresa ieşenilor.

”Nu vom gira prin prezenţa noastră cumetriile din Consiliul Judeţean”, a spus Tanasă, consilierii USR-PLUS părăsind imediat sala.

Preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Costel Alexe a afirmat că vrea să facă echipă nu doar cu PMP, ci cu întreg consiliul, pentru a trece la vot proiectele importante pentru dezvoltarea judeţului Iaşi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.