Fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, vicepreşedinte PMP, afirmă vineri într-o postare că ”din Executivul cu cel mai mare buget de investiţii din ultimii 32 de ani, Guvernul Ciucă s-a transformat în Guvernul 0,3%”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La începutul lunii iulie, la evaluarea miniştrilor săi, premierul Nicolae Ciucă a subliniat faptul că România are cel mai mare buget alocat investiţiilor din ultimii 32 de ani. Doar că, din analiza PMP, bazată pe cifrele prezentate de Institutul Naţional de Statistică (INS) se poate constata că, până la acest moment, investiţiile în economia naţională au fost doar de 0,3%”, spune Gheorghe Ialomiţianu. “Deşi actualul guvern a susţinut că anul 2022 va fi anul investiţiilor, vedem că ponderea acestora, la acest moment, este de doar 0,3%. Declaraţia Guvernului Ciucă se poate concretiza doar dacă se vor atrage cele 10 miliarde de Euro fonduri europene nerambursabile din programarea bugetară 2014-2020. Însă, şi aici ne aflăm într-o situaţie delicată, fiind pe punctul de a fi pierdute.O altă soluţie este să se utilizeze cele 3 miliarde de Euro din PNRR care stau în conturile BNR şi să se finalizeze negocierile cu Comisia Europeană pentru a atrage fondurile nerambursabile din programarea bugetară 2021-2027, care, în condiţii normale, puteau fi utilizate începând cu iunie 2021", a completat fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, vicepreşedinte PMP.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.