Directorul SRI, Eduard Hellvig, a adus o serie de argumente în faţa comisiei parlamentare de control al SRI în sprijinul bugetului pe care l-au solicitat pentru 2017, spunând că România este al doilea contributor, după SUA, pe segmentul de analiză la NATO şi că o mare parte din buget se duce pe pensii şi salarii, argumentând că ceea ce alte servicii fac cu tehnologie avansată, Serviciul Român de Informaţii face cu angajaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am explicat comisiei modul de fundamentare a bugetului solicitat de Serviciu (…) SRI, împreună cu celelalte instituţii de intelligence din România – SIE şi Direcţia de Informaţii Militare – este al doilea contributor pe segmentul de analiză la NATO, după Statele Unite (…) O mare parte din bugetul SRI merge la pensii şi salarii. Pentru că trebuie să vă spun: ca să suplinim ce fac alte servicii cu tehnologie avansată şi extrem de costisitoare, SRI o face cu angajaţi. Asta presupune costuri”, a declarat Edurad Hellvig.

Directorul SRI a spus că înţelege discuţiile care există în spaţiul public referitoare la dimensiunea bugetului Serviciului, dar a făcut precizarea că ”cheltuielile de asigurare a securităţii întotdeauna vor fi mai mici decât cele de insecuritate”.

La rândul său, preşedintele comsiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a explicat că bugetul pe anul 2017 al Serviciului va fi cu aproximativ 10% mai mic decât cel de anul trecut.

”Cifra pe care o avem azi, comunicată de Ministerul de Finanţe, a fost revizuită zilele acestea, bugetul SRI va fi undeva cu 9,4% - 10% mai mic decât bugetul în execuţie al anului precedent. Evident că solicitările Serviciului au fost mai mari, cu argumente pe care le-aţi auzit: bani pentru activităţi operative, bani pentru pensii, bani pentru salarii. Am convenit că acest buget acoperă minimul necesar de funcţionare”, a spus Ţuţuianu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.