Premierul Florin Cîţu a anunţat că autorităţile din Republica Moldova vor primi din partea României un ajutor umanitar care constă în donaţii de materiale sanitare în valoare de aproximativ 11 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În primul rând aş vrea să fac un anunţ despre sprijinul pe care îl acordăm autorităţilor din Republica Moldova, în efortul de combatere a pandemiei COVID-19.  Ştiţi foarte bine că urmare a vizitei preşedintelui României în Republica Moldova şi a activării mecanismului european de protecţie civilă, în data de 4 februarie 2021, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern cu titlul gratuit pentru autorităţile din Republica Moldova. Delegaţia României participantă la misiune va fi formată din reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din 8 persoane, iar transportul se va asigura în perioada 11-13 februarie”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

El a adăugat că „ajutorul umanitar va consta în echipamente de protecţie medicală, respectiv 1,5 milioane măşti chirurgicale, 100.000 măştii FFP 3, 100.000 de combinezoane, 100.000 de mănuşi nesterile. Suma materialelor ce urmează a fi donate este de aproximativ 11 milioane lei. Aceasta este prima parte, 11 milioane de lei.”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.