Guvernul recheamă în ţară consulul general al României la Toronto, proiectul de Hotărâre fiind pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri. Sabina - Mădălina Şomăcescu a fost numită doar în luna octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernl se va reuni, miercuri, în şedinţă, unul dintre proiectele pe ordinea de zi fiind o Hotărâre care vizează rechemarea în ţară a consulului general al României în Canada.

”Doamna Sabina - Mădălina ŞOMĂCESCU a fost numită consul general, şef al Consulatului General al României la Toronto, Canada, prin Hotărârea Guvernului nr. 740 din 14 octombrie 2019”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG. 

Rechemarea se face la propunerea Ministerului Afacerilor Externe.

”În conformitate cu prevederile art. 108 din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 62/2019 privind activitatea consulară, Ministerul Afacerilor Externe propune rechemarea doamnei Sabina- Mădălina Şomăcescu din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Toronto, Canada”, se mai arată în documentul citat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.