Vicepremierul Raluca Turcan a explicat, la începutul şedinţei de Guvern, de luni, că bugetul de stat ar putea intra în vigoare în data de 6 ianuarie 2020, dacă legea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului nu va fi contestată la Curtea Constituţională. Premierul Ludovic Orban a declarat luni, la începutul şedinţei de Guvern,că Executivul este în formulă completă, cu garnitură de miniştri, această după ce, la precedenta şedinţă, au lipsit mai mulţi miniştri, care au fost înlocuiţi de secretarii de stat. Guvernul Orban s-a reunit luni în ultima şedinţă din acest an, principalul punct pe ordinea de zi fiind aprobarea hotărârilor privind organizarea şi funcţionarea ministerelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI OUG privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: Suntem pregătiţi să acţionăm pentru desfăşurarea traficului în condiţii de iarnă

UPDATE - ”Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor de stat şi Legea privind unele măsuri fiscal- bugetare asupra cărora Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului au fost depuse astăzi la Secretariatul General pentru exercitarea dreptului de sesizare la Curtea Constituţională. Două zile este termenul de sesizare la Curtea Constituţională, anunţul a fost făcut şi calendarul ar putea fi după intrarea în vigoare, după promulgare, dacă nu face nimeni sesizare la Curtea Constituţională, calendarul ar fi următorul: termen de sesizare 31 decembrie, dacă nu sunt atacate, pot pleca la promulgare în 6 ianuarie. Aşadar, bugetul ar putea intra în vigoare cel mai devreme în 6 ianuarie”, a declarat Turcan.

 
Premierul Ludovic Orban a explicat că data de 6 ianuarie 2020 a fost stabilită din cauza calendarului sărăbătorilor.
 
”Practic Parlamentul şi-a încheiat procedura, iar termenul de atacare este 48 de ore. Din cauza calendarului de anul nou, merge la promulgare în 6 ianuarie”, a spus Orban.

- ”Suntem în formulă completă, cu garnitură de miniştri. Aşa vreau să fie şedinţele de guvern!”, a afirmat Orban la începutul şedinţei.

Premierul Ludovic Orban a anunţat încă de la precedenta şedinţă de Guvern, de săptămâna trecută, că hotărârile referitoare la organizarea ministerelor se vor afla pe ordinea de zi a şedinţei din 30 decembrie, reluând aceste afirmaţii duminică.

"O să şi lămuresc pentru că m-au întrebat din mass-media de ce mai facem şedinţă pe 30. Vă spun de acuma, pe 30 toate hotărârile de Guvern de organizare şi funcţionare a ministerelor vreau să aibă toate avizele să le adoptăm", a declarat Orban vineri, la începutul şedinţei Executivului.

El a mai spus că acesta este principalul obiectiv al şedinţei din 30 decembrie.

"Trebuie să intrăm în anul nou cu noile organigrame ale ministerelor", a argumentat şeful Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.