Guvernul ar putea aproba, în şedinţa de miercuri, două Ordonanţe de Urgenţă - una pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport şi cealaltă referitoare rezolvarea problemelor de mediu, precum şi un proiect de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, Guvernul ar urma să discute, în şedinţa de miercuri, două proiecte de Ordonanţă de Urgenţă. Prima se referă la ”reglementarea unor măsuri necesare rezolvării problemelor de mediu care fac obiectul acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru al Uniunii Europene”. Cea de a doua OUG priveşte unele măsuri pentru ”accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport transeuropeană, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”.

Pe agenda Guvernului se regăseşte şi un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de garanţie între Statele membre UE şi Banca Europeană de Investiţii privind împrumuturile care urmează să fie acordate de către Banca Europeană de Investiţii pentru proiectele de investiţii din Statele din Africa, Caraibe şi Pacific, şi din Ţările şi Teritoriile de peste mări, precum şi a Acordului privind administrarea arieratelor între Statele Membre UE şi Banca Europeană de Investiţii privind procedurile de plată şi rambursare în cadrul Acordului de Garantare privind împrumuturile care urmează a fi acordate de către Banca Europeană de Investiţii pentru proiectele de investiţii din Statele din Africa, Caraibe şi Pacific, precum şi din Ţările şi Teritoriile de peste mări, semnate de România, în data de 1 iulie 2015, la Bucureşti.

Membrii Cabinetului Cioloş vor discuta, de asemenea, o serie de proiecte de hotărâre pentru aprobarea Acordului de Înţelegere între Guvernul României şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind Asistenţa pentru Implementarea Proiectelor Finanţate prin Intermediul Instrumentelor Structurale ale Uniunii Europene, semnat la Bucureşti la 2 februarie 2016 şi un alt act normativ pentru aprobarea Memorandumului de înţelegere între Guvernul României şi Banca Mondială cu privire la Parteneriatul pentru Modernizarea Administraţiei Publice şi Sprijinirea Reformelor Structurale,  semnat la Bucureşti la 11 ianuarie 2016.

Un alt proiect de hotărâre se referă la modificarea şi completarea anexei nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

De asemenea, în şedinţă ar putea fi discutate o serie de proiecte de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a unor construcţii şi amenajări la terenuri din cadrul unor imobile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale în mai multe judeţe.

Aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017, este un alt act normativ pe care miniştrii lui Cioloş l-ar putea aproba.

Memorandumul cu tema: Aprobarea negocierii şi semnării Aranjamentului de implementare între Autorităţile Desemnate ale României şi Statele Unite ale Americii privind detaliile tehnice ale facilităţilor şi zonelor convenite pentru implementarea Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor Statelor Unite staţionate pe teritoriul României ar putea fi aprobat în şedinţa de miercuri.

La capitolul ”Note”, ar putea fi luat în discuţie miercuri de către Cabinetul Cioloş un document privind stadiul implementării Strategiei Naţionale în domeniul Achiziţiilor Publice (martie 2016).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.