Guvernul va decide, marţi, forma sub care va fi adoptată Legea bugetului pentru anul 2020, premierul Ludovic Orban afirmând că în proporţie de 75% va fi vorba despre asumarea răspunderii. Conducerea PNL a decis să susţină acest demers. Economia României este aşteptată să crească cu 4,1% anul viitor, deficitul bugetar ar putea ajunge la 3,59%, iar investiţiile cresc cu 6,3 miliarde lei, potrivit proiectului de buget publicat de Ministerul Finanţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Proiect de buget 2020: Economia României creşte cu 4,1%, deficitul bugetar ajunge la 3,6%, investiţii mai mari cu 6,3 miliarde lei

”Am putea accepta dezbaterea, dar, dacă mă întrebaţi astăzi care este probabilitatea să mergem pe metoda angajării răspunderii, cam 75% angajare, 25% dezbatere parlamentară”, a afirmat, luni seară, la TVR 1, Ludovic Orban.

Acesta a explicat că nu există decât zilele de 23, 30 şi 31 decembrie în care s-atr putea face dezbaterea parlamentară, existând deja presiune publică pentru ca ziua de 27 decembrie să fie declarată nelucrătoare.

Luni, conducerea PNL a decis să susţină demersul privind angajarea răspunderii Guvernului pentru adoptarea bugetului.

Tot luni, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ideea asumării răspunderii este ”foarte proastă”, iar PSD va decide, în şedinţa de lunea viitoare, ce strategie va urma.

Guvernul Orban doreşte ca bugetul pentru 2020 să fie adoptat înainte de finalul anului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.