Guvernul anunţă oficial retragerea din funcţia de consul al României la Strasbourg a lui Sorin Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu, numit în funcţie în perioada în care Meleşcanu ocupa funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat, marţi seară, că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care îl eliberează din funcţie pe Sorin Adrian Pîrvulescu, fiul soţiei fostului ministru al afacerilor Externe Teodor Meleşcanu.
 
"A fost adoptat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru eliberarea consulului de la Strasbourg în persoana domnului Pîrvulescu, dacă nu greşesc, nu am textul la mine, cunoaşteţi cazul acestui consul de la Strasbourg numit de ministrul de Externe la acea vreme, Teodor Meleşcanu, acesta fiind fiul vitreg al demnitarului”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.
 
Acesta a precizat că motivul retragerii consulului de la Strasbourg îl constituie faptul că hotărârea prin care a fost numit nu a produs efecte juridice, Pîrvulescu nepreluând mandatul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.