Guvernul adoptă o Ordonanţă de completare a OUG care prevede aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Invest, pentru asigurarea finanţării şi în 2023: Potrivit premierului Nicolae Ciucă, practic, prin această măsură plafonul total al garanţiilor ajunge la peste 20 de miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi asigurăm printr-o OUG o măsură care completează o OUG în vigoare care deja produce efecte, acea ordonantă care prevede aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Invest şi a componentelor acestora, IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod, Inovation şi Rural Invest”, a spus premierul. Nicolae Ciucă a precizat că discutăm practic de asigurarea finanţării măsurii şi pentru anul 2023. ”Practic, prin această măsură plafonul total al garanţiilor ajunge la peste 20 de miliarde de lei. În felul acesta, suntem convinşi că sprijinim atât mediul de afaceri şi economia cât şi asigurarea locurilor de muncă şi îi încurajăm pe toţi cei care au spirit antreprenorial că continue şi să aibă o predictibilitate în ceea ce priveşte sprijinul pe care Guvernul îl acordă mediului de afaceri”, a arătat şeful Executivului. Premierul Nicolae Ciucă a menţionat că aceste decizii ”sunt în aliniere cu demersurile pe care noi şi le-au asumat prin PNRR, care are acea componentă de reformă şi investiţii şi responsabilitatea pe care şi-au asumat-o pentru a respecta standardele Uniunii Europene şi pe cele ale Organizaţiei pentru Cooperare şi dezvoltare Economică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.