Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre de Guvern privind înfiinţarea unui nou post de secretar de stat pentru procesul de aderare a României la OCDE. De asemenea, în centrala MAE se suplimentează cu 40 numărul de posturi (din care 10 pentru structura OCDE, 5 pentru funcţionarea Agentului Guvernamental pentru CEDO, 25 pentru activitatea consulară) iar pentru serviciul Exterior al MAE se suplimentează cu 57 de posturi, pentru susţinerea aderării României la OCDE şi pentru activităţi consulare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Executivul a adoptat în şedinţă Hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.16/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe şi pentru modificarea articolului 6, alineatul (1) din Hotărârea Guvernului nr. 868/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agentului guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Modificările organizatorice răspund obiectivului de continuare a demersurilor de susţinere a aderării României la OCDE, respectiv îmbunătăţirii serviciilor consulare pentru comunităţile de români din afara graniţelor, inclusiv pentru obţinerea unor documente de stare civilă, identitate, căsătorie, notariale, în materie de cetăţenie, arată Executivul. 

În acest sens, prin Hotărârea aprobată va fi înfiinţat un post de secretar de stat pentru procesul de aderare a României la OCDE şi pentru a face demersurile diplomatice adecvate.

În centrala MAE se suplimentează cu 40 numărul de posturi (din care 10 pentru structura OCDE, 5 pentru funcţionarea Agentului Guvernamental pentru CEDO, 25 pentru activitatea consulară).

Pentru serviciul Exterior al MAE se suplimentează cu 57 de posturi (pentru susţinerea aderării României la OCDE şi pentru activităţi consulare).

Fondurile necesare operaţionalizării acestei măsuri se vor asigura din bugetul alocat MAE pentru anul 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.