Executivul a aprobat miercuri participarea României cu un pavilion naţional la Expoziţia mondială 2025 „Designing Future Society for Our Lives”, Osaka, Kansai, Japonia, care se va desfăşura în perioada 13 aprilie- 13 octombrie 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, actul normativ reglementează măsurile administrative pentru organizarea şi participarea României la expoziţia mondială, cheltuielile aferente fiind asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul MAE, precizează Executivul.

De asemenea, în vederea participării României la expoziţia mondială, se constituie un Comitet interministerial de organizare format din reprezentanţi ai Secretariatului General al Guvernului, Cancelariei Prim-ministrului şi ai ministrelor care au în sfera de competenţă domeniile: agricultura, antreprenoriat şi turism, comunicaţii, cultură, dezvoltare regională, educaţie, mediu, sport, tineret etc.

”Având în vedere locul important ocupat de Japonia în politica externă a României, precum şi relaţiile bilaterale la cel mai înalt nivel, pentru lărgirea cooperării economice şi comerciale, pentru aprofundarea schimburilor bilaterale în domeniile cultural, educaţional şi turistic, participarea României la Expo 2025 Osaka constituie o ocazie deosebită pentru promovarea intereselor României. Astfel, participarea la un nivel înalt în cadrul expoziţiei mondiale asiguri oportunităţi directe pentru dinamizarea schimburilor economice”, mai precizează Guvernul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.