Executivul a adoptat, vineri, o hotărâre de Guvern privind recunoaşterea Fundaţia Memorialul Închisoarea Piteşti ca fiind de utilitate publică. Prin acest act normativ este reglementată acordarea statului de utilitate publică pentru Fundaţia Memorialul Închisoarea Piteşti, muzeu privat aflat în interiorul fostului penitenciar Piteşti, activ între ani 1941-1977, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei menţionate, această fundaţie are ca scop dezvoltarea şi menţinerea spiritului democratic în conştiinţa membrilor societăţii româneşti în ansamblul său şi militează pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor omului şi pentru cinstirea eroilor care şi-au jertfit viaţa şi au avut de suferit, ca deţinuţi politici expuşi experimentului reeducării, în perioada anilor 1949-1952.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.