Executivul a discutat şi aprobat joi, într-o şedinţă online, un memorandum confidenţial, a transmis Guvernul într-un anunţ de presă. Reuniunea a început la ora 10.00 şi a durat aproximativ o oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a avut în această săptămână două reuniuni la Palatul Victoria. În şedinţa de miercuri au fost adoptate mai multe acte normative în domeniul sanitar, social, al achiziţiilor publice şi al infrastructurii, iniţiatorii fiind Ministerul Muncii, Transporturilor şi al Sănătăţii. 

Printre cele mai importante puncte discutate în şedinţa de miercuri a fost, în primă lectură, proiectul de lege care elimină cumulul pensiei cu salariul, ministrul Muncii, Raluca Turcan, spunând că speră ca săptămâna viitoare să se ajungă la varianta finală a documentului.

„Opţiunea continuării activităţii după îndeplinirea vârstei legale are drept consecinţă, aşadar, suspendarea pensiei şi cei care cumulează în momentul de faţă pensie cu salariul la stat au obligaţia ca în 30 de zile de la publicarea actului normativ să îşi exprime această opţiune”, a explicat Turcan.

De asemenea, pemierul Florin Cîţu a anunţat că Executivul a mai avut, în primă lectură, un memorandum cu tema cu tema Monitorizarea şi evaluarea complexă pe bază trimestrială a acţiunilor întreprinse de Guvern pentru îndeplinirea programului de guvernare, activităţii ministerelor şi disiminarea rezultatelor.

El a adăugat că vrea ca fiecare ministru să facă fişe asumate şi completate cu măsurile bugetate de Guvern şi cele de reformă. Cîţu a mai spus că vrea ca memorandumul să fie aprobată în reuniunea de săptămâna viitoare de la Palatul Victoria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.