Executivul a adoptat, printr-o hotărâre, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din acest an. Pe 27 septembrie urmează să fie organizate alegerile, potrivit legii 135/2020 promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Executivul a mai adoptat o hotărâre prin care sunt stabilite măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale şi o altă hotărâre care stabileşte cheltuielile necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii ale scrutinului pentru locale.
 
Din 20 iulie, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi au putut începe strângerea de semnături de susţinere a candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al Capitalei.
 
De asemenea, perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 - 11 august, iar perioada depunerii candidaturilor este 7 - 18 august.
 
Campania electorală începe în data de 28 august şi se va încheia în data de 26 septembrie, ora 07.00.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.