Grupurile parlamentare ale UDMR au transmis că este nefondată campania de dezinformare lansată împotriva ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, potrivit căreia ministrul nu asigură protecţia parcurilor naţionale. Aleşii condamnă ferm astfel de atitudine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Această afirmaţie este falsă pentru că, tocmai la propunerea ministrului Tánczos Barna, a fost introdusă şi în programul de guvernare pentru anul 2021 prevederea ca 75% din suprafaţa fiecărui parc naţional să fie strict protejată, iar proprietarii să fie compensaţi pentru restricţiile care decurg din această situaţie. Având în vedere că anumite părţi din zonele parcurilor naţionale erau deja strict protejate, propunerea ministrului Tánczos Barna, care ţine cont de recomandările internaţionale, a fost de a extinde acest nivel de protecţie la trei sferturi din suprafaţa totală, adică la 75%. Această propunere a fost susţinută de coaliţie. Procedurile de extindere a ariilor strict protejate, aşa cum sunt prevăzute în programul de guvernare, au fost demarate, având loc, totodată, consultări cu comunităţile locale, cu specialiştii şi organizaţiile neguvernamentale”, arată comunicatul de presă al UDMR.

Prin urmare, parlamentarii UDMR precizează că este de neînţeles de ce a fost nevoie de o campanie de defăimare la sfârşitul lunii septembrie, în condiţiile în care lucrările au început mult mai devreme şi, totodată, s-a ieşit din impas după o perioadă îndelungată, doar dacă singurul scop nu era de a discredita ministrul.

„Exploatarea şi prelucrarea lemnului în scop comercial în zonele strict protejate sunt activităţi interzise proprietarilor, iar conform reglementărilor europene aceştia sunt compensaţi pentru cantitatea de lemn care nu poate fi prelucrată. Şi în acest domeniu s-a făcut un pas important pentru că, după o perioadă îndelungată, în timpul mandatului ministrului Tánczos Barna, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a reuşit să plătească toate datoriile, să achite compensaţiile la zi, adică pentru prima dată proprietarii de păduri au fost despăgubiţi la timp pentru pierderea de venituri din exploatarea pădurii”, mai indică sursa citată.

Deputaţii şi senatorii UDMR îl asigură pe Tánczos Barna de întreg sprijinul lor şi consideră că acesta s-a dovedit a fi un ministru al Mediului cu cele mai multe rezultate din ultimii ani.

„De asemenea, parlamentarii Uniunii condamnă propaganda nefondată, neadevărată şi tendenţioasă îndreptată împotriva ministrului. Suntem convinşi că Tánczos Barna este garanţia că angajamentele asumate în programul de guvernare sunt puse în practică, acesta beneficiind, în continuare, de toată încrederea grupurilor parlamentare ale UDMR din Parlament”, mai indică sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.