Grupul Social-Democraţilor şi Socialiştilor din Adunarea Parlamentară a OSCE a transmis că PSD, după ce a obţinut peste 30% din voturi la alegerile parlamentare are dreptul să fie primul partid care încearcă să formeze un Guvern şi a precizat că voinţa românilor trebuie să fie respectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Grupul Social-Democraţilor şi Socialiştilor din Adunarea Parlamentară a OSCE doreşte să felicite PSD pentru victoria sa clară la alegerile parlamentare din 6 decembrie. PSD a obţinut mai mult de 30% din voturi fiind partidul care a câştigat alegerile. Astfel, PSD are dreptul de a fi primul partid care încearcă să formeze un guvern. Voinţa poporului român trebuie să fie respectată. participarea preşedintelui în campanie ridică o serie de întrebări, aşa cum a arătat şi raportul preliminar al Biroului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODHIR)”, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Sursa citată mai spune că preşedintele Klaus Iohannis „şi-a susţinut partidul, PNL, deşi poziţia sa îi impunea să rămână imparţial şi neutru”. 

„Mai mult, preşedintele trebuie să înceteze să mai ţină partea partidului său nominalizându-l pentru formarea guvernului. Îi solicităm preşedintelui Iohannis să respecte rezultatul alegerilor şi să ceară partidului câştigător, PSD, să desemneze un prim-ministru şi să formeze un guvern. Ca membru al OSCE, România trebuie să respecte principiile democraţiei şi să îşi respecte angajamentele”, conchide sursa menţionată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.