Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, că decizia privind mandatul lui Florin Iordache la conducerea Ministerului Justiţiei va fi luată miercuri sau joi, după adoptarea bugetului şi după votarea moţiunii de cenzură, precizând că este posibil ca hotărârea să fie luată chiar de către Iordache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am spus că o să treacă cele două zile în care se discută bugetul şi moţiunea de cenzură. E normal să rămână la dezbaterea moţiunii de cenzură, urmând ca miercuri seara, joia, să ia decizia sau să iau decizia (...) (Varianta înlocuirii - n.r.), acum, în următoarele două zile, nu, dar după aceste etape pe care trebuie să le trecem în Parlament, sigur", a spus premierul.

El nu a dorit să precizeze dacă demiterea sau demisia lui Iordache este un fapt cert sau care sunt şansele ca ministrul să plece. Sorin Grindeanu a adăugat că ar putea fi înlocuit chiar tot Guvernul, dacă moţiunea de cenzură de miercuri trece.

Premierul a mai spus că la Ministerul Justiţiei este o situaţie "aparte", pentru că sunt posturi de secretari de stat libere şi, dacă ar pleca acum ministrul, nu ar mai rămâne persoane în funcţii de conducere.

Grindeanu a mai spus că vrea şi ca Iordache să participe la moţiunea de cenzură, "fiind unul dintre actorii evenimentelor" din ultimele săptămâni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.