Noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectarea autostrăzii Ploieşti – Braşov, organizată de predecesorul său, Cătălin Drulă, la începutul anului trecut, a fost câştigată, termenele fiind de 30 de luni pentru realizarea studiului de fezabilitate şi de 42 de luni pentru proiectarea tronsonului. Grindeanu spune că exemplul nu e unul singular, o altă licitaţie fiind câştigată, pentru studiul de fezabilitate al drumul Craiova – Lugoj, document care are ca termen de execuţie patru ani. „Cu asta mă lupt în acest moment”, spune Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am preluat gestiunea Ministerului Transporturilor, pe acest proiect, pe ce înseamnă dezvoltarea autostrăzii Ploieşti – Braşov, undeva la începutul anului a fost scos la licitaţie. Era altcineva ministru la începutul anului 2021. A fost scos caietul de sarcini pentru studiu de fezabilitate şi proiectare pe Ploieşti – Braşov. Fostul ministru al Transporturilor a scos la licitaţie. Acea licitaţie s-a încheiat şi s-a încheiat caietul de sarcini sunând aşa: pentru SF, studiul de fezabilitate, 30 de luni, pentru proiectare 42 de luni. Să ştiţi că aţi auzit bine, asta este situaţia. (...) Eu v-am spus ce am preluat în acest moment, înainte de a veni eu a fost desemnat câştigătorul”, a afirmat Sorin Grindeanu duminică seară, la Digi 24. 
Ministrul Transporturilor afirmă că îşi doreşte „să găsească înţelegere” la cei care au câştigat licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectarea autostrăzii către Braşov, în aşa fel încât termenul de câţiva ani să fie scurtat. 
Grindeanu spune că dacă câştigătorii licitaţiei nu vor considera o prioritate această autostradă, construcţia tronsonului dintre Ploieşti şi Braşov nu va începe în următorii ani. Noul ministru se arată însă optimist că termenele vor fi scurtate, arătând că „bani există” pentru autostrada care ar lega capitala de Braşov. 
„Cu asta mă lupt în acest moment şi nu e singurul exemplu”, a adăugat Grindeanu. 
El spune că tot la începutul anului trecut a fost scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru drumul Craiova - Lugoj, iar pentru realizarea documentului a fost aprobat termenul de patru ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.