Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, îl numeşte pe ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, "un Nero care ţopăie pe Facebook sărbătorind inconştient victorii în timp ce a dat foc bugetului ţării din temelii". El afirmă că luni, în Parlament, PSD va propune ca reprezentanţii Guvernului să înceapă procesul de transparenţă publică în privinţa proiectului de buget pe anul viitor, susţinând că PSD are informaţii conform cărora se pregătesc majorări de taxe, inclusiv creşterea TVA, precum şi disponibilizări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu l-a criticat în termeni duri, duminică seară, într-o conferinţă de presă, pe ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, precizând că îl "somează” pe acesta să prezinte Legislativului proiectul bugetului de stat pentru anul viitor.
 
"Prima condiţie pentru a discuta despre dezvoltare este ca în fruntea statului, în Guvern, să existe oameni competenţi şi responsabili, oameni care înţeleg situaţia extrem de gravă cu care ne confruntăm. România nu poate progresa atâta timp cât are un Nero la finanţe care ţopăie pe Facebook sărbătorind inconştient victorii în timp ce a dat foc bugetului ţării din temelii, victorii care de fapt sunt doar mari înfrângeri pentru România şi pentru nivelul de trai al românilor. Doar un inconştient desface şampania în timp de România se prăbuşeşte. Am un singur mesaj pentru domnul Cîţu: să vină repejor cu bugetul să-l prezinte, la fel de repede cum a fugit din Parlament de frică să nu ajungă premier. Să vină şi să le arate românilor cifrele bugetului pe anul viitor. Măcar acuma să aibă curaj, să nu mai fugă de responsabilitate”, a afirmat Grindeanu. 
 
Liderul social-democrat a precizat că, luni, PSD va propune în Parlament ca Guvernul să înceapă procesul de transparenţă publică în ceea ce priveşte proiectul de buget.
 
"Noi vom merge cu această propunere în Biroul Permanent, sper să fie de acord toate forţele politice, să avem acest proces de transparentizare, până la urmă noi acest lucru îl cerem. Nu văd de ce se fac că nu înţeleg şi domnul Orban şi domnul Cîţu, pentru că e normal ca românii să ştie ceea ce îi aşteaptă la anul. Iar acest normal se traduce, în această etapă, prin prezentarea acestui proiect de buget, pentru a începe acel proces de transparenţă publică, a-l pune pe site ş.a.m.d. Lucrurile astea s-au întâmplat în România şi a fost o publică practică. Nu înţelegem de ce se ascund, sau înţelegem, pentru că până la urmă se ascund pentru că vor să nu arate măririle de taxe şi impozite, măririle de TVA, disponibilizările pe care ştim că vor să le facă la anul şi alte acorduri de care avem informaţii. Noi spunem un lucru: de ce se ascund? De ce nu vor să spună românilor, transparent, ceea ce au de gând?”, a adăugat prim-vicepreşedintele PSD.
 
Grindeanu a catalogat demersul PSD de a cere prezentarea proiectului de buget drept unul "absolut normal pentru România” şi a cerut tuturor parlamentarilor "să vină la muncă toţi, nu doar PSD-ul”, pentru a se putea ţine şedinţele de Birou Permanent în cele două camere ale Parlamentului pentru ca cererile PSD să poată intra pe ordinea de zi. 
 
"Îndărătnicia ministrului Cîţu şi modul în care se face că nu înţelege nu face decât să întărească convingerea noastră că are de ascuns ceva, aşa că cerem transparenţă”, a adăugat Sorin Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.